Jäsenhuone|Työhuone

Sulkispersoona

Linnea ja Noora
Kuva Sulkapallon Kesäkiertueelta elokuussa 2013

Kun haastattelin Linneaa tätä juttua varten, hän kertoi yhdeksi unelmakseen pelata sulkapallon MM-kisoissa. Vain pari viikkoa myöhemmin Suomen Huippusulkapallon ohjausryhmä valitsi tämän vielä 16-vuotiaan neitokaisen edustamaan Suomea U19 nuorten MM-kisajoukkueeseen 

Alunperin Joonas Lepistö nimesi Linnean äidin, Satu Vainulan seuraavaksi sulkispersoonaksi. Sadun kieltäydyttyä kunniasta valinta kohdistui luontevasti jälkikasvuun. Syyskuussa 17 vuotta täyttävä Linnea on hyväntuulinen ja mukava haastateltava, jonka kanssa juttu soljuu vauhdikkaasti eteenpäin. 

 

Mäkelänrinteen urheilulukiossa toista vuotta opiskeleva Linnea kertoo olleensa “aina” Öiffiläinen. Ensi kosketuksensa sulkapalloon hän sai 5-vuotiaana. Äiti Satu vei tyttären liikuntakerhoon Campoon, jossa liikkarilaiset touhusivat tenniskentillä. Kerhon loputtua oli helppo siirtyä verhon toiselle puolelle mukaan ÖIF:n toimintaan ja sulkiksen pariin. 

 

Linnea muistelee, että hänen ensimmäinen valmentajansa oli Savolaisen Tapsa. Jukka Pessala oli myös vahvasti mukana ÖIF:n toiminnassa. Ensimmäisiin kisoihin Linnea osallistui 7-vuotiaana. Kisoja onkin seurannut sen jälkeen rivakkaan tahtiin. Pelkästään viime kaudella Linnea pelasi 16 turnausta. Pelimatkat ovat suuntautuneet eri puolille Suomea ja lisäksi Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaan. Uuden mantereen valloitus on edessä, kun loka-marraskuun vaihteessa Suomesta suuntaa kahdeksan nuorta sulkapalloilijaa Thaimaan Bangkokiin pelaamaan alle 19-vuotiaiden joukkuemaailmanmestaruudesta. Linnea on yksi joukkueeseen valituista. Hienoa!

 

Kun pyysin Linneaa tähän haastatteluun, puhuimme paljon Satu-äidin roolista tyttären harrastuksessa. Linnea kertoo, että äiti on ollut hänelle todella iso tuki, joka on jaksanut kannustaa ja kuskata kisoihin sekä harjoituksiin vuosien mittaan. Hymynkare suunpielessä Linnea toteaa, että kyllähän äiti on ollut myös pääsponsori hänen harrastaessaan. 

 

Linnean mielestä parasta sulkapallossa on se hetki, kun saavuttaa asettamansa tavoitteen. Vahvuudekseen hän mainitsee hyvän keskittymiskyvyn. Myös harrastuksen parista löytyneet kaverit ovat tärkeitä. Tavoitteita ja unelmia määrätietoisella Linnealla onkin. Unelmissa siintää pelaaminen aikuisten MM-kisoissa. Välitavoitteeksi voisi asettaa unelmapelin “EM-kisojen semifinaalissa tuplaa Aholan Nooran kanssa paria Imogen Bankier/Petya Nedelcheva vastaan.”

 

Vahvaa pohjaa unelmien toteutumiselle Linnea rakentaa jokapäiväisessä arjessaan. Lukio-opinnot Märskyssä ovat tuoneet harjoitusohjelmaan kolmet aamutreenit viikossa. Opiskelun lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu yhteensä seitsemän treenikertaa. Yhden lepopäivän Linnea yrittää mahduttaa jokaiseen viikkoon. Silloin hän tapaa kavereita, kuuntelee musiikkia, syö ja nukkuu. 

 

Unelmista puhuttaessa Linnea toteaa hieman ujosti vielä, että “olishan se hienoa, jos joku haluaisi joskus pelata mun pelipaidassa.” Otanpa nyt oikeudekseni veikata, että ÖIF:n Junnuteho-ryhmissä viilettää melkoinen määrä pikkutyttöjä, jotka tekisivät sen erittäin mielellään...

 

28.8.2013 

Kuvat ja teksti: Susanna Monnberg