Seuran historia

Östersundom Idrottsförening rf - Östersundomin Urheiluseura ry, tutummin Östersundom IF tai virallisesti lyhennettynä ÖIF, perustettiin Östersundomin kyläseuraksi vuonna 1949 ja sen virallinen kotipaikka oli tuolloin Sipoo. Aluksi seura oli yleisseura, jossa kyläläiset harrastivat erilaista urheilua.

Vanhimmissa tallella olevissa vuosikertomuksissa on paljon yleisurheilutuloksia monenlaisista lajeista vauhdittomasta kolmiloikasta eripituisiin ratajuoksuihin ja hyvin monissa ikäluokissa. Seuralla on ollut myös kunnan käyttöön antama jalkapallokenttä, jonka hoidosta seura itse vastasi ainoana korvauksenaan kentän käytöstä.

Vuonna 1976 viisi innokasta harrastajaa mietti, miksei seuran lajeihin voisi kuulua myös parikymmentä vuotta aiemmin "maihinnoussut" badminton, tuohon aikaan jo hyvin sulkapallona tunnettu reipas liikuntamuoto. Ja miksipä ei: toiminta alkoi Söderkullassa, ja joulukuussa 1976 Suomen Sulkapalloliitto hyväksyi Östersundom IF:n jäsenekseen. Nykyisin seuramme onkin erikoistunut nimenomaan sulkapalloon.

Seurassamme on hieman yli kuusisataa jäsentä, joiden kotipaikat jakautuvat pääkaupunkiseudulla hyvinkin tasan kolmeen osaan Sipoon, Helsingin ja Vantaan kesken. Osin tästä syystä ja osin siitä, että seuran keskeisin harjoitus- ja toimintapaikka on jo pitkään ollut Vantaalla sijaitseva Campo Sportcenter, teki yhdistyksen kokous kesällä 2008 päätöksen siirtää kotipaikka vuoden 2009 alusta Vantaalle. Nykyään olemme siis vantaalainen sulkapallon erikoisseura. Toki jäsenkuntaamme kuuluu henkilöitä myös muista kunnista ja varsin laajalla säteellä kautta Suomen.

Todella merkittävä muutos seuran toiminnassa kirjoitettiin historiankirjoihin 1.8.2009, jolloin seura palkkasi ensimmäisen kokopäiväisen työntekijänsä. Kasperi Salo aloitti mainittuna päivänä seuran toiminnanjohtajana.

Nyttemmin kokopäiväisenä työntekijänä seurassamme työskentelee valmennuspäällikkö Antti Rajasärkkä, ja lisäksi seurassamme on muitakin palkattuja valmentajia. ÖIF:n henkilökuntaan ja muihin seuratoimijoihin voit tutustua tarkemmin ÖIF:n organisaatio -sivulla.