Kilparyhmät

Kilparyhmä 1

Seuran I-ryhmään kuuluvat seuran parhaat aikuiset ja juniorit. Pelaajat ovat valio- ja A-luokkalaisia.
Ryhmään kuuluvat mm. Suomen Sulkapalloliiton maajoukkueringin (=tehoryhmä) jäsenet Ville Lång, Iwo Zakowski, Mikko Vikman, Noora Virta ja Sanni Rautala. I-ryhmän pelaajista suuri osa kuuluu ikäluokkiensa maajoukkuerinkiin sekä Mäkelänrinteen Urheilulukioon.

Yksi tämän ryhmän yhteisenä tavoitteena on menestyminen seurajoukkueiden SM-kisoissa.
ÖIF on viime vuosina taistellut mitaleista, ja olemmekin voittaneet kaksi suomenmestaruutta vuosina 2008 ja 2009. Tavoitteena on voittoputken jatkaminen. Tämän lisäksi seuran huippupelaajat ovat saavuttaneet lukuisan määrän mitaleja yleisen luokan SM-kisoista.

Ryhmän pelaajat osallistuvat aktiivisesti Eliittikisasarjaan Suomessa sekä kiertävät kansainvälisiä turnauksia niin aikuis- ja junioriluokissa.

Kilparyhmä 2

ÖIF:n II-ryhmään kuuluvat aikuiset ja seuran nousevat juniorit. Pelaajat pelaavat junioriluokkien lisäksi C- ja B-luokissa.

Tämän ryhmän harjoituksien tavoitteena on pelaajien perusominaisuuksien kehittäminen
sulkapallossa. Tämä tarkoittaa monipuolista teknistä, taktista ja fyysistä harjoittelua. Ryhmän pelaajat kilpailevat aktiivisesti sekä juniori- että luokkakilpailuissa.