Kilpa- ja harrasteryhmät

KILPARYHMÄT

Edustusjoukkue

Seuran virallinen edustusjoukkue, koostuu sopimuskauden parhaista pelaajista.

Kilparyhmä 1

Seuran I-ryhmään kuuluvat seuran parhaat aikuiset ja juniorit. Pelaajat ovat valio- ja A-luokkalaisia.
Ryhmään kuuluvat mm. Suomen Sulkapalloliiton maajoukkueringin (=tehoryhmä) jäsenet Ville Lång, Iwo Zakowski, Mikko Vikman, Noora Virta ja Sanni Rautala. I-ryhmän pelaajista suuri osa kuuluu ikäluokkiensa maajoukkuerinkiin sekä Mäkelänrinteen Urheilulukioon.

Yksi tämän ryhmän yhteisenä tavoitteena on menestyminen seurajoukkueiden SM-kisoissa. ÖIF on viime vuosina taistellut mitaleista, ja olemmekin voittaneet neljä suomenmestaruutta vuosina 2007, 2008, 2010 ja 2013. Tavoitteena on voittoputken jatkaminen. Tämän lisäksi seuran huippupelaajat ovat saavuttaneet lukuisan määrän mitaleja yleisen luokan SM-kisoista.

Ryhmän pelaajat osallistuvat aktiivisesti Eliittikisasarjaan Suomessa sekä kiertävät kansainvälisiä turnauksia niin aikuis- ja junioriluokissa.

Kilparyhmä 2

ÖIF:n II-ryhmään kuuluvat aikuiset ja seuran nousevat juniorit. Pelaajat pelaavat junioriluokkien lisäksi C- ja B-luokissa.

Tämän ryhmän harjoituksien tavoitteena on pelaajien perusominaisuuksien kehittäminen sulkapallossa. Tämä tarkoittaa monipuolista teknistä, taktista ja fyysistä harjoittelua. Ryhmän pelaajat kilpailevat aktiivisesti sekä juniori- että luokkakilpailuissa.

LAPSET JA NUORET

Junnutehot

Kehitimme 2000-luvun alussa junnuteho-konseptin, jossa parhaita junioreitamme kerätään pienempään ryhmään. Tällä pyritään takaamaan riittävän laadukas ja yksilöllinen henkilökohtaisten taitojen harjoittelu. Ryhmän pelaajat ovat 8-14 vuotiaita.

Junnukoulut

Minisulkis

Pienten ihmisten (4-8 vuotiaat) ryhmä sulkapallon perusasioiden oppimiseen. Leikinomaista toimintaa sulkkismailan ja pallon kanssa.

Pienimpien junnujen mukana myös vanhemmat voivat olla mukana tutustumassa lajiin.

Junnukoulut

Ryhmässä tutustutaan jo sulkapallon pelaamiseen lyöntejä opiskellen. Tässäkään ryhmässä otsat eivät missään vaiheessa rypisty vaan mukana on aina myös ilman mailaa tapahtuvia leikkejä.

Nuorten harraste

Ikäryhmä 12-17 vuotiaat, kaksi tasoa joista toisessa ovat junnukoulua laajempaa harrastuneisuutta haluavat, mutta ei vielä kilpailevat juniorit, toisessa jonkin verran jo kilpailevat pelaajat. Kilpailut tässä ryhmässä lähinnä City-Sulan junnukisoja (Cityjunnusulkis = CJS).

AIKUISHARRASTAJAT

Kuntoryhmä

Kuntoryhmä on suunnattu kaikille aikuisille, jotka tuntevat jo hieman lajin perusteita. Ryhmässä saa mahdollisuuden nauttia tehokkaasta kuntoilusta uusien pelikavereiden kanssa sekä kehittää omaa peliään valmentajan opastuksella. Lisätietoja kuntoryhmästä voit tiedustella joonas@oifbadminton.org.