Ikäluokkamestaruudet ja alle 15- ja 17-vuotiaiden SM

16.3.2018

Teksti: Joonas Jämsä

Viikonloppuna käydään Ikäluokkamestaruudet sekä alle 15- ja 17-vuotiaiden SM-kisat, eli vanhemmissa ikäluokissa kisataan siis Suomen mestaruudesta ja nuoremmissa ollaan myös ikäluokkamestareita. Kisat on tänä vuonna ÖIF:n isännöimät ja käydään Rajakylän Tenniskeskuksessa.

Pelaajat ovat nuoresta iästään huolimatta parhaimmillaan jo valioluokan pelaajaa, eli tietää, että ihan hyviä matseja on tulossa. Pojissa 15-luokan kaksinpeliä lähtee ennakkosuosikkina pelaamaan vuodenvaihteessa vakuuttavasti esiintynyt Erik Li (TS). Jo 17-luokassakin voittoja niittänyt Li pystynee suht varmasti käsittelemään ikätovereitaan, mutta 2. sijoitettu Niilo Nyqvist (HBC) sekä 3:nneksi ja 4:nneksi sijoitetut Aapo Räikkönen (PoPy) ja Eliel Melleri (SSB) panevat varmasti kampoihin.

Tyttöjen 15-luokan kaksinpelissä Heidi Puro (ESB) kisaa 1. sijoitettuna, mutta paha uhka on varmasti PuiUn Lilli Lauri, joka on kauden kuluessa ottanut jo parikin voittoa Purosta. Mainitut tytöt lähtevät vahvana 1. sijoitettuna parina hakemaan myös nelinpelistä kultaa.

17-luokassa liikutaankin sitten jo osittain valioluokassa. Pojissa kiistämätön ennakkosuosikki on ensimmäiseksi sijoitettu Joakim Oldorff (TS). Mahtaakohan kaaviosta löytyä vertaista jo valioluokassa vakuuttaneelle ja 19-luokan SM-kisassakin 4:nneksi sijoittuneelle Oldorffille? Nelinpelissä nelinpeliekspertti Zechen Ma (TS) parinaan Tyko Aakko (TS) ja muut sijoitetut antanevat vastusta, mutta vahvasti pariutuneella Oldorffilla on hyvät saumat triplamestaruuteen, jos hänen sijoituksensa pitävät kutinsa myös nelinpelissä Tony Lindelöfin (TS) ja sekanelinpelissä Jannica Monnbergin (ÖIF) kanssa.

Mahdollisesti on kotivoittokin siis tulossa sekanelinpelistä, ja Monnberg pitää 1. sijoitetun paikkaa myös nelinpelissä parinsa Anni Krzywacki (ÖIF) kanssa.

17-luokan tyttöjen kaksinpelissä 1. sijoituksella pelaa Tuuli Vasikkaniemi (Klaki). Voitto ei kuitenkaan täysin varmalta näytä, koska luokan sijoitetut kilpasiskokset ovat ottaneet toistensa päänahkoja pitkin kautta, joten todennäköisesti on tasainen luokka tulossa.

Kaikkihan me olemme tietty kisoja katsomassa paikan päällä, mutta jos jostain syystä olet esimerkiksi sairaana, niin tänä vuonna on sellainen järjestely, että koko kisan ajan striimaamme yhtä kenttää, eli pelejä voi katsoa myös kotoa vällyjen välistä. Striimi on katsottavissa osoitteessa lauantaina täällä ja sunnuntaina täällä.

Tässä myös linkki tuloksiin:

Tervetuloa kisoihin!